A+ R A-

ادله اربعه می شود پنج تا؛ کتاب، سنت، عقل، اجماع و قول اوباما!

قبلا اطلاع داشتیم که در فرایند مذاکرات برجام تیم مذاکره کننده از جانب عزیزی عالی مقام مورد خطاب قرار گرفت که شما باید در قبال قول های اعلامی امریکایی ها تعهد کتبی و امضای رسمی بگیرید و آقای خوش باور و خوش قلب گفته بود قول شفاهی اوباما برای ما حجت است!

حقیر که رشته تخصصی ام فقه و حقوق است و الفبایی از مسائل این رشته می دانم به طنز گفتم معروف است که فقها می گویند ادله احکام در فقه چهار تاست اما ظاهرا از این به بعد ادله اربعه می شود پنج تا؛ کتاب، سنت، عقل، اجماع و قول اوباما!

باز مدتی قبل خبرهایی داشتیم مبنی بر این که آقای ظریف عزیز که از جان کری خواسته بود به قول های خود در خصوص ممانعت از اعمال هر گونه تحریم و یا تمدید آن بر خلاف برجام عمل کند و خلاصه جواب کری این بوده است که شرایط تفاوت کرده فعلا همان توافقات کتبی را پی بگیرید و حرف از شفاهیات نزنید.

البته نقض قول های شفاهی درگوشی که بیشتر به در باغ سبز و راز مگو می ماند از جانب طرفی که شهره به خوی شیطانی و نقض پیمان است و قول قطعی با سند محکم و رسمی خود را انجام نمی دهد واضح و مبرهن است اما چه می شود کرد‌که ما مبتلا به جماعتی هستیم که نه تنها ناباور به این حقیقت است بلکه مخالفان خود را ماجراجو و دلواپس! می دانند.

باز این روزها در خبرها آمده است که یکی از نمایندگان محتوای سخن آقای ظریف را که نسبت به اعتماد زیادی خود به طرف امریکایی ابراز تحسر و ندامت کرده رسانه ای کرده است و متعاقب آن سخنگوی وزارت خارجه به شیوه رندانه دیپلماسی فرموده ۱ - نقل مطالب جلسات محرمانه درست نیست ۲ - سخنان وزیر تقطیع شده و گزینشی نقل شده است و...

یادم هست شخصا در کمیسیون امنیت ملی بودم که یکی پرسید آقای وزیر رهبری دو ایراد و اشکال جدی به شما گرفتند تصریحا بفرمایید که آن دو چیست ؟ پاسخ داد ۱ - اول مکالمه تلفنی رییس جمهور با اوباما که ایشان نهی کرده بود ۲ - طولانی شدن مذاکرات من و کری.

آن موقع هم پس از نشت مطلب به رسانه ها که من قضاوت نمی کنم درست بود یا نه ، شخص ظریف حرف های خود را تکذیب کرد و چندی بعد دوباره به کمیسیون آمد و به او یادآور شدند که صوت شما موجود است؛ چرا تکذیب کردید؟ جوابش این بود که نباید حرف های من منتشر می شد.

البته برخی نمایندگان به ایشان یادآور شدند که آیا تفسیر شعار "دانستن حق مردم است" همین است؟ این در حالی است که این حرف های او ماهیت محرمانه و امنیتی و یا افشای اسرار نداشت.

طبیعی است که معنای کمیسیون امنیت ملی آن نیست که از الف تا یای مطالب مطروحه آن غیر قابل نقل است. سوال این است آیا این بار هم تکذیب جناب سخنگو از باب همان دلیل سابق است ؟/

انتهای پیام

نظرات/سوالات

  • هیچ نظری یافت نشد
لطفا برای ثبت نظر خود وارد شوید

چند رسانه ای

صوت: بحث و گفتگو دکتر جعفری در باب شبهات فرهنگی
صوت: گزارش صحن علنی دوشنبه 26 اسفند در مصاحبه با رادیو فرهنگ
صوت: نطق اضطراری آخر سال دکتر قاسم جعفری در مجلس
گزارش صحن علنی 25اسفند در مصاحبه با رادیو فرهنگ
گزارش صحن علنی شنبه 24 اسفند در مصاحبه با رادیو فرهنگ
گزارش صحن علنی 21 اسفند در مصاحبه با رادیو فرهنگ
گزارش بازدید دکتر قاسم جعفری از حوزه گیفان

آخرین مطالب

آمار بازدید

امروز
دیروز
بازدید کل
76
180
1620202
سه شنبه، 29 اسفند 1402

گالری تصاویر

No result...