A+ R A-

هر کس در موضوع بورسیه‌ها تخلف کرده باشد، باید با او برخورد شود

 هر کس در موضوع بورسیه‌ها تخلف کرده باشد، باید با او برخورد شودوزیر علوم استیضاح شد؛ اما پرونده بورسیه‌ها همچنان خبرساز است، به گونه‌ای که قاسم جعفری، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس‌‌ در گفت‌و‌گو با خبرگزاری خانه ملت مدعی شده است: «طبق بررسی‌های انجام شده، مشخص شد که افراد متخلف در پرونده معروف به تخلف ۳ هزار دانشجوی بورسیه کمتر از ۱۰۰ تن هستند‌». به گزارش «تابناک»، ‌محمدعلی نجفی، سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری با صدور احکامی، کمیته تعیین مصادیق بورسیه‌ها را تشکیل داده است. در این کمیته، علی پورمختار نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل ۹۰، مهدی دواتگری، نماینده مجلس شورای اسلامی و از قضات کشور، محمدمهدی سالاری‌راد استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مسعود کنزی استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و معاون اسبق دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و احمد غلامی مدیرکل بورس و دانشجویان خارج از کشور سازمان امور دانشجویان‌ حضور دارند.

در همین زمینه، قاسم جعفری، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت‌و‌گو با تابناک به ماجرای اظهاراتش در ارتباط با ۱۰۰ بورسیه متخلف و تشکیل کمیته تعیین مصداق بورسیه‌ها پرداخته است.

وی نخست پیرامون موضوع ۱۰۰ تخلف در بورسیه‌ها گفت: تحقیق در مورد تخلف در بورسیه‌ها وظیفه وزارت علوم است و وظیفه مجلس نیز نظارت است که کشف حقیقت شود و زاویه با واقعیت ایجاد نشود. حرف بنده این بود که ادعای اولیه وزارت علوم خیلی با آن چیزی که فعلا خودشان می‌گویند متفاوت است، ولی باید دید ادعا در مورد تعداد تخلفات در مرحله نهایی چه عددی خواهد شد.

جعفری ادامه داد؛ در نشست آخر که ‌با سرپرست وزارت علوم آقای نجفی داشتیم، خبرنگار یکی از خبرگزاری‌ها از من پرسید عدد تخلف در بورسیه‌ها آیا ۱۰۰ تن است. من جواب دادم که خیلی به مراتب از ۱۰۰ نفر کمتر است. بعد از این برخی خبر زدند که سخنگوی کمیسیون اعتراف کرد. من به چه چیزی اعتراف کرده‌ام. این موضوع شیطنت بعضی از رسانه‌ها بوده است.

این نماینده مجلس افزود: این عدد برابر اظهارات مقامات وزارت علوم در مرحله نخست بررسی‌هاست؛ اما اینکه نتیجه نهایی چه باشد باید منتظر باشیم. در واقع من هیچ اظهار نظری در رابطه با تعداد تخلفات ندارم و هر چقدر افراد تخلف کرده باشند، باید با آن‌ها برخورد شود. یکی از دلایلی که نمی‌شود به آمارهای وزارت علوم اعتماد کرد، اینکه هر یک از مسئولین وزارت علوم یک حرف می‌زنند؛ مثلا آقای فرجی دانا می‌گوید، ۷۹۰ تخلف وجود دارد، فلان فرد عدد دیگری را مطرح می‌کند. ‌

وی در ادامه پیرامون تشکیل کمیته بورسیه‌ها با حکم آقای نجفی گفت: وزارت علوم و تحقیقات زیر‌مجموعه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس است. در کمیسیون بحث مفصلی انجام شده ‌که کمیته حقیقت‌یابی شکل بگیرد. در انتخاباتی که برگزار شد، پنج تن انتخاب شدند که کارگروه بررسی بورسیه‌ها در وزارت علوم تشکیل شد. اکنون اگر کسانی دیگر کمیته‌ای تشکیل داده‌اند، موضوعی است که بنده خبر ندارم. معلوم نیست‌ ‌این کمیته‌ای که تشکیل شده، ماهیت حقوقی دارد یا خیر؟ نکته مهم‌تر اینکه آیا نماینده مجلس می‌تواند با حکم قوه مجریه به کاری گماشته شود؛ این موضوع خلاف اصل ۵۷ است.

وی در پایان گفت: به طور کلی در هر رده‌ای حتما تخلف و خطا چه بخواهید، چه نخواهید، هست؛ اما اینکه چرا پرونده بورسیه‌ها رسانه‌ای شد، موضوع دیگری است. دوستان گمان می‌کردند، مجلس در مقابل بمب رسانه‌ای پرونده بورسیه‌ها از استیضاح کوتاه خواهد آمد. البته آقای فرجی دانا نیز ناخواسته در این دام افتاد. ایشان پنج بار به من گفت، من قبول ندارم ‌همه این سه هزار تن مشکل دارند؛ همین طور که نمی‌توانیم بگوییم ‌همه هم بدون مشکل هستند. در واقع این شعری بود که دوستان ساختند و الان در قافیه‌اش مانده‌اند.

نظرات/سوالات

  • هیچ نظری یافت نشد
لطفا برای ثبت نظر خود وارد شوید

چند رسانه ای

صوت: بحث و گفتگو دکتر جعفری در باب شبهات فرهنگی
صوت: گزارش صحن علنی دوشنبه 26 اسفند در مصاحبه با رادیو فرهنگ
صوت: نطق اضطراری آخر سال دکتر قاسم جعفری در مجلس
گزارش صحن علنی 25اسفند در مصاحبه با رادیو فرهنگ
گزارش صحن علنی شنبه 24 اسفند در مصاحبه با رادیو فرهنگ
گزارش صحن علنی 21 اسفند در مصاحبه با رادیو فرهنگ
گزارش بازدید دکتر قاسم جعفری از حوزه گیفان

آخرین مطالب

آمار بازدید

امروز
دیروز
بازدید کل
336
235
1638861
چهارشنبه، 05 ارديبهشت 1403

گالری تصاویر

No result...