A+ R A-

محدودیت تحقیقات‌هسته‌ای قابل‌پذیرش نیست

محدودیت تحقیقات‌هسته‌ای قابل‌پذیرش نیستنماینده بجنورد در مجلس با بیان اینکه محدودیت در زمینه تحقیقات هسته‌ای قابل پذیرش نیست، گفت: در توافق نهایی بین ایران و ۱+۵ تحریم‌ها باید کاملاً لغو شود.

به گزارش جهان؛ قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از بیستمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به معرفی وزیر علوم، گفت: پایان آبان ماه مهلت ۳ ماهه اداره وزارت علوم توسط یک سرپرست به پایان می‌رسد و حضور آقای نجفی پس از آبان ماه در وزارت علوم قانونا جایز نیست و خود آقای رئیس‌جمهور پس از گذشت این مدت باید رأساً سرپرستی وزارت علوم را به عهده گیرد.

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره بورسیه‌ها، توضیح داد: بعد از استیضاح وزیر علوم کمیته‌ای در کمیسیون آموزش برای بررسی موضوع بورسیه‌ها تشکیل شد، اولین قانون درباره بورسیه‌ها سال ۶۸ به تصویب رسیده بود که بنا شد این کمیته همه بورسیه‌ها از سال ۶۸ تاکنون را مورد رسیدگی قرار دهد.

جعفری ادامه داد: در جلسه روز گذشته کمیسیون آموزش و تحقیقات نسبت به استنکاف آقای نجفی سرپرست وزارت علوم از همکاری با کمیته منتخب کمیسیون و ارائه جزئیاتی درباره بورسیه‌ها ابراز گلایه و درخواست شد ماده ۲۳۶ آئین‌نامه در این زمینه اعمال شود یعنی پرونده برای رسیدگی به قوه قضاییه ارجاع داده شود تا شفاف‌سازی در این زمینه برای افکار عمومی انجام شود، اگر بورسیه‌ غیرقانونی انجام شده، باید با فرد خاطی در این زمینه برخورد جدی شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه خاطر نشان کرد: ما درباره بورسیه‌ها به شیوه دوستان وزارت علوم برخورد نمی‌کنیم که موضوع را ابتدا رسانه‌ای کنیم و با آبروی افراد بازی کنیم ولی بعداً مشخص شود که غیرقانونی نبوده است.

جعفری در ادامه با اشاره به برگزاری مذاکرات هسته‌ای بین ایران و ۱+۵ در مسقط پایتخت عمان گفت: مجلس در بیانیه خود خطوط قرمز و اصولی که باید رعایت شوند را مشخص کرد، درباره تعداد سانتریفیوژها باید تیم مذاکره کننده به نیاز کشور توجه کند. لازم است بدانیم اگر ۳۰ سال سانتریفیوژهای فعلی کار کنند، می‌توانند سوخت یکسال نیروگاه اتمی بوشهر تأمین کنند، در حالی که ما می‌خواهیم ۲۰ نیروگاه اتمی مانند نیروگاه بوشهر بسازیم لذا در تعداد سانتریفیوژها باید به نیاز کشور توجه شود.

وی ادامه داد:ما در زمینه تحقیقات هسته‌ای حدی را نمی‌توانیم بپذیریم و محدودیتی در این باره قابل پذیرش نیست، در ارتقاء تکنولوژی و تبدیل سانتریفیوژها از نسل اول به دوم یا سوم، همزمان با پیشرفت علم باید پیش رویم و هیچ محدودیتی را در این باره نمی‌پذیریم؛ ما می‌خواهیم از قدرت علمی دانشمندان خودمان استفاده کنیم و سانتریفیوژ بسازیم که به عنوان مثال به جای یک سو، ۸ سو بسازند و این موضوع ارتباطی به کشورهای غربی ندارد.

نماینده بجنورد در مجلس با بیان اینکه آنان می‌توانند طبق مقررات NPT از صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان مطمئن شوند، یادآور شد: از آنجایی که کشورهای غربی خودشان نیت صالحی ندارند، تصور می‌کنند ما به دنبال ساخت سلاح‌های هسته‌ای هستیم در حالی که مقام معظم رهبری در فتوایی استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی را حرام دانستند، این ظلم بزرگ دنیا در قبال ایران است.

وی خاطر نشان کرد: مباحثی که کشورهای غربی مطرح می‌کنند کاملا سیاسی، غیرحقوقی و غیرفنی است و راه آن هم این است که مقاومت کنند، نباید در جریان مذاکرات هسته‌ای اینگونه باشد که غربی‌ها از ایران امتیاز بگیرند اما در قبال این امتیازات فقط به ایران وعده دهند، همه چیز باید بالفعل اتفاق بیفتد هم از جانب ایران و هم از جانب کشورهای ۱+۵.

وی در پایان تصریح کرد: تحریم‌ها باید کاملا لغو شده و برداشته شوند و پرونده ایران باید از شورای امنیت به سازمان انرژی اتمی منتقل شود، کشورهای غربی حق ندارند با ملت ایران همیشه با حالت اضطرار برخورد کنند، اگر مسیری غیر از این طی شود، اعتماد به دشمن غیر حکیمانه خواهد بود.

نظرات/سوالات

  • هیچ نظری یافت نشد
لطفا برای ثبت نظر خود وارد شوید

چند رسانه ای

صوت: بحث و گفتگو دکتر جعفری در باب شبهات فرهنگی
صوت: گزارش صحن علنی دوشنبه 26 اسفند در مصاحبه با رادیو فرهنگ
صوت: نطق اضطراری آخر سال دکتر قاسم جعفری در مجلس
گزارش صحن علنی 25اسفند در مصاحبه با رادیو فرهنگ
گزارش صحن علنی شنبه 24 اسفند در مصاحبه با رادیو فرهنگ
گزارش صحن علنی 21 اسفند در مصاحبه با رادیو فرهنگ
گزارش بازدید دکتر قاسم جعفری از حوزه گیفان

آخرین مطالب

آمار بازدید

امروز
دیروز
بازدید کل
61
194
1639577
جمعه، 07 ارديبهشت 1403

گالری تصاویر

No result...